Cows

Schmackhaftes, gesundes und einfach leckeres Fleisch mit einem nachhaltigen Vorteil

Das Ziel von EUROCLIM ist es, den ökologischen Fußabdruck pro produziertem Liter Milch oder Kilogramm Fleisch zu verringern - ohne Leistungsverlust und ohne zusätzliche Kosten für den Landwirt.

Hoe verkleinen we de ecologische voetafdruk met Euroclim?


Verminderde methaan & CO2-uitstoot

Naast de sterk verminderde methaanuitstoot heeft het Euroclim-veevoeder ook een invloed op de koolstofuitstoot. Doordat er bij dit veevoeder enkel gebruik wordt gemaakt van 100% Europese grondstoffen is Arvesta niet afhankelijk van milieubelastende lange-afstand transport. Zo maken we enkel gebruik van korte transporten en verminderen we de koolstofuitstoot.


Grondstoffen met een lage food-concurrentie

Er is onderzocht welke grondstoffen onder de categorie feed beter kunnen ingezet worden voor de productie van vlees om de grondstoffen in de categorie food zo veel mogelijk te beperken. Zo worden meer dan 80% van de grondstoffen in het EuroClim gamma afkomstig van nevenstromen, zoals circulaire economie: bv tarwezemelen, restproduct van tarwebloem. Dit zijn producten die door de mens niet geconsumeerd kunnen worden. Hierdoor worden voor EuroClim voeders 3 keer minder grondstoffen nodig die gebruikt zouden kunnen worden voor humane voeding.

GGO-vrije grondstoffen

Het grote voordeel van 100% Europese grondstoffen is dat alle grondstoffen niet genetisch gemodificeerd zijn (GGO-vrij). Dit kan niet gezegd worden van vb. de soja die geïmporteerd wordt vanuit Latijns Amerika. Doordat de grondstoffen niet uit Latijns Amerika komen draagt dit ook bij tegen de ontbossing van het Amazonewoud.

Arvesta
Philipssite 5, bus 3
3001 Leuven
Belgien

AVEVE BV Sitz:
Aarschotsesteenweg 84
3012 Leuven

KBU 0403.552.464 RPR Leuven


tel +32 16 24 26 26
info@arvesta.eu

© 2022 Arvesta. Alle Rechte vorbehalten.
Arvesta