Arvesta zet groeiverhaal verder en investeert in productiesites

Arvesta, het moederbedrijf achter de 250 Aveve-winkels en de full-service partner van land- en tuinbouwers, wil blijven groeien en investeert daarom zo'n 25 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van haar productielocaties voor diervoeders. Een ambitieus plan dat de toekomst van Arvesta verder veilig zal stellen. Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition: "Vandaag zijn we een absolute expert in de productie van kwaliteitsdiervoeders. Het is cruciaal dat we verder investeren om onze leiderspositie te behouden en zelfs te versterken."
Aveve veevoeding merksem

Leuven, 6 september 2021 - Arvesta, het moederbedrijf achter de 250 Aveve-winkels en de full-service partner van land- en tuinbouwers, wil blijven groeien en investeert daarom zo'n 25 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van haar productielocaties voor diervoeders. Een ambitieus plan dat de toekomst van Arvesta verder veilig zal stellen. Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition: "Vandaag zijn we een absolute expert in de productie van kwaliteitsdiervoeders. Het is cruciaal dat we verder investeren om onze leiderspositie te behouden en zelfs te versterken."

Site van Lannoo gaat over in nieuwe productiesite te Aalter

Arvesta is vandaag een sterke speler in paardenvoeders en heeft absoluut de ambitie om hierin verder te groeien. Dat kan vandaag niet langer op de verouderde site van Lannoo in Erpe-Mere. Dirk van Thielen: “Na grondig beraad hebben we dan ook beslist om de productie op de site van Lannoo volledig af te bouwen tegen eind 2023 en geleidelijk aan over te brengen naar onze huidige site in Aalter die we zullen uitbreiden met een nieuwe productiesite voor paardenvoeder. Deze site ligt bovendien aan het water wat het transport van grondstoffen en producten vergemakkelijkt en duurzamer maakt. Deze oplossing biedt ons de beste kans om ook in de toekomst verder te blijven groeien.

Het spreekt voor zich dat we er alles aan zullen doen om onze ervaren medewerkers die vandaag in Erpe-Mere werken op de site in Aalter in te zetten. Zij zorgen immers voor de continuïteit en service naar de klant. We zullen met elke medewerker een individueel gesprek aangaan en de best mogelijke oplossing zoeken.”

Vernieuwing van de productiesite Dumoulin sa in Andenne

Eind 2021 gaan we van start met het volledig vernieuwen van de oude siloparken op de productiesite van Dumoulin in Andenne. De site zal nadien ook volledig opnieuw ingericht worden met aandacht voor veiligheid, milieu en efficiëntie. Het einde van de werken is voorzien tegen eind 2023.

Bouw van een nieuwe productiesite voor Mifuma (Hafner) in Ichenhausen

In de lente van dit jaar is er begonnen met de bouw van een volledig nieuwe productiesite voor conventionele voeders op de huidige site van Mifuma (Hafner) in het Duitse Ichenhausen. Deze nieuwe site wordt gebouwd naast de huidige fabriek waar voortaan alle biovoeders geproduceerd zullen worden. De nieuwe site zal operationeel zijn tegen het najaar van 2022.

About Arvesta


Thanks to its unique expertise and innovative smart-farming solutions, Arvesta is building sustainably on the agriculture of the future. We help farmers grow and increase their yields. With 1,900 experts and more than 40 strong brands, Arvesta is a true knowledge centre for all types of farmers, as well as consumers. With 250 AVEVE shops, we work in the animal feed, agriculture and horticulture, flour, machinery and retail sectors. As a full-service provider for farmers and growers, Arvesta is the market leader in Belgium and is internationally active with branches in the Netherlands, France and Germany. As a result, we achieve an annual turnover of €1.4 billion.

www.arvesta.eu

Perscontact Arvesta - Stéphanie Deleul, Communicatiemanager +32 476 94 35 65 - stephanie.deleul@arvesta.eu

Arvesta
Aarschotsesteenweg 80
3012 Wilsele
Belgien

Sitz:
ARVESTA BV
Aarschotsesteenweg 84
3012 Leuven

KBU 0737.818.127 RPR Leuven


tel +32 16 24 26 26
info@arvesta.eu